Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Espinafres
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 250 g espinafres baby
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta preta moída
Creme de feijão
- 30 g chalota
- 30 g azeite
- 250 g feijão-branco cozido escorrido
- 160 g água
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta preta moída
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 401 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão frade com coentros
30 λεπτ.
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 λεπτ.
Creme de ervilhas da avó Adília
35min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Sopa de grão e coentros
40 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de espinafres
40 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Sopa de alface
35min
Sopa de brócolos e rúcula
40 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de ervilhas
40 Min