Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g quiabos
- 1 limão, só o sumo
- Água q.b. p/ lavar os quiabos
- 1 malagueta vermelha s/ sementes
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1140 g pernas de frango (10 unid. aprox.)
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 150 g polpa de tomate
- 50 g cerveja
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 20 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2528.1 kJ / 604.2 kcal
- Białko
- 55.1 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 970 mg
Alternatywne przepisy
Feijão tropeiro
25min
Sopa ácida picante
4 Std. 45 Min
Moqueca de peixe e camarão
55 min
Sopa cremosa de aspargos
30min
Bolo de fubá
50 Min
Carne em vinha de alhos
96 Std.
Frango com vinho e molho de romã
1 Std.
Caldo de frango e legumes
45 Min
Caril de frango à moçambicana
35 min
Muamba de ginguba com galinha e funje de milho
1 Std. 10 Min
Feijão de óleo de palma
20min
Feijoca com entrecosto
1 Std.