Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, en morceaux
-
500
g d'eau
lub 500 g de bouillon - 50 g de farine de blé
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 377 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15 Min
Sauce au poivre
25min
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
25min
Sauce hollandaise
15 Min
Sauce soubise
30min
Sauce béchamel
20min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 Min
Sauce aurore
15 Min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min
Mayonnaise version allégée
10min
Sauce chasseur
35min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1h