Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, en morceaux
-
500
g d'eau
lub 500 g de bouillon - 50 g de farine de blé
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 377 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15min
Sauce aurore
15min
Sauce soubise
30min
Sauce au poivre
25 min
Mayonnaise version allégée
10 min
Sauce choron
20 min
Sauce hollandaise
15min
Sauce hollandaise
15min
Soupe de poissons
45min
Sauce soubise
30min
Pâte à tarte traditionnelle
15min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min