Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g de caramel liquide (voir rubrique "Conseil(s)")
- 300 g de lait entier
- 4 œufs
- 40 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de sucre vanillé maison
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 532.2 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel
5h 30min
Paris-Deauville
12hod.
Crème dessert au caramel
1h
Œufs au lait et à la vanille
5h
Gâteau de riz au caramel
1hod. 40min
Œufs au lait au caramel
55 min
Crème au café
2 godz. 30 min
Crème catalane
4 godz. 25 min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Crème pâtissière Mode Sauce
15 min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min
Crème caramel et vanille
8 Std.