Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse chocolat noir
- 170 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 80 g de lait entier
- 1 jaune d'œuf
- 4 blancs d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
La mousse chocolat au caramel
- 200 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 422 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au chocolat
3h 25 min
Crème brûlée au chocolat
3ωρ. 15 λεπτ.
Croustillant poire-chocolat
1 godz. 10 min
Charlotte chocolat-banane
24h
Crème au chocolat à la crème de coco
2 godz. 35 min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Pancake cœur coulant chocolat
30min
Mousse chocolat-café
1 godz. 30 min
Coulant au chocolat cœur cerise
1 godz. 30 min
Charlotte au chocolat
6h 20 min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min