Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour le saladier
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 943 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Pain complet
16 godz.
Pain aux olives
3u. 40min
Baguette express
2 godz. 35 min
Baguette
3h 45min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Gaufres à la vanille (cuisson au four)
30min
Baguette à la farine d'épeautre
4óra 20p
Pain aux céréales
3h 30min
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Baguette tradition
15hod. 25min
Pâte feuilletée maison
1h