Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour le saladier
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 943 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Pains du Sud en 2 façons
1h 25min
Brioche tressée
4h
Crêpes sucrées ou salées
40 min
Baguette
1 godz. 45 min
Pain tressé aux olives
5h
Brioche parisienne
24h
Dizé milé (beignets guyanais)
55 min
Croissant
16 Std.
Baguette
3h 45min
Pains au chocolat
16u. 10min
Gaufres à la vanille (cuisson au four)
30 min
Pain express (Simplicité)
1h 15min