Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia al vino
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di vino bianco
Ripieno
- 50 g di zucchero
- 1 limone o 1 arancia, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 12 fette
- Kalorie
- 13594 kJ / 3249 kcal
- Białko
- 119.6 g
- Węglowodany
- 507.3 g
- Tłuszcz
- 96.5 g
- Błonnik
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Ciambella paradiso cioccolato bianco e lamponi
2 godz.
Coppe di colomba all'ananas
2 godz. 20 min
Torta mimosa gelato
3 godz. 30 min
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1h
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1 Std. 35 Min
Torta pazientina
3h 55 min
Tarallini al latte
3h 10min
Crostata d'inverno alle castagne
1sa 50 dk
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Taralli dolci al profumo esotico
1 Std. 30 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 godz. 40 min