![Calzone dolce di ricotta Calzone dolce di ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a3a5e2ea-301b-41eb-a1c3-48b0011a5c9b/Derivates/6c2dba9d-8a6c-4087-a20c-1b155e0deed8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia al vino
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di vino bianco
Ripieno
- 50 g di zucchero
- 1 limone o 1 arancia, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 12 fette
- Kalorie
- 13594 kJ / 3249 kcal
- Białko
- 119.6 g
- Węglowodany
- 507.3 g
- Tłuszcz
- 96.5 g
- Błonnik
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2hod. 30min
Torta alla pasta di mandorle
1hod.
Torta di crêpes tiramisù
6 Std. 30 Min
Bocconotto
2 Std.
Torta deliziosa di mandorle
9 godz.
Torta cioccolato e arancia
1 Std. 25 Min
Focaccia ai cicinielli
1hod. 45min
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Cartellate
1hod. 5min
Cannoli al nocciolato
20 Min
Torta rovesciata ai fichi
1hod. 15min
Piconi
1hod. 10min