Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño honey butter
- 2 fresh jalapeño chillies, trimmed (see Tips)
- 50 g honey
- 150 g salted butter, softened
Cornbread
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 125 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 250 g course polenta or cornmeal
- 90 g plain flour
- 30 g white sugar, to taste
- 1 tsp salt
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 320 g milk
- 3 eggs
- 60 g olive oil
- 60 g frozen corn kernels (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1415.6 kJ / 337.1 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 463.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 godz.
Mac and smoky cheese
1 godz. 20 min
Smoky chipotle beans
30 min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4 godz.
Peach Cobbler
2 godz. 35 min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3h 35min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35min
Southern-style chilli with cornbread
2h 55min
Obatzter (cheese spread)
10min
Texas Cornbread
35min
Ricotta gnocchi
2 godz.