![Cornbread with jalapeño honey butter Cornbread with jalapeño honey butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bcb76721-79ba-4c8a-a581-612dfe9df047/Derivates/0dbc4026-dc9f-4dd4-999b-ad914cc26888.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño honey butter
- 2 fresh jalapeño chillies, trimmed (see Tips)
- 50 g honey
- 150 g salted butter, softened
Cornbread
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 125 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 250 g course polenta or cornmeal
- 90 g plain flour
- 30 g white sugar, to taste
- 1 tsp salt
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 320 g milk
- 3 eggs
- 60 g olive oil
- 60 g frozen corn kernels (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1415.6 kJ / 337.1 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 463.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Caesar salad dressing
10 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Pretzels
1h 35min
Flaky filo fingers
1 godz. 30 min
Caramelised leek and feta tart
2sa 25 dk
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
25 godz. 20 min
Southern-style chilli with cornbread
2h 55 min
Texas Cornbread
35min
Spiced lamb flatbread
2 godz.
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Arrabbiata sauce
20min