Wersje kompatybilne
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spicy lime dipping sauce
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 lime, zested and juiced
- 2 tbsp tamari
- ½ tsp sesame oil
- 1 tbsp honey
- 60 g water
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into thin slices, plus extra for garnishing
Steamed rice balls
- 150 g jasmine rice
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces; plus green tops reserved separately, cut into thin slices, for garnishing
- 50 g canned water chestnuts
- 3 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 500 g pork mince
- ½ tsp salt
- ½ tsp fish sauce (gluten free)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 389.3 kJ / 92.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 213.7 mg
Alternatywne przepisy
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Jasmine rice
40min
Boiled Eggs
20min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10 Std. 55 Min
Whipped cream
15min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
White basmati rice
40min
Long-grain white rice
40min
Brown basmati rice
40min
Steamed snapper, black beans and rice
1 Std. 10 Min
Traditional gravy
25min