Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce

Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce

4.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 portions

Składniki

Spicy lime dipping sauce
  • piece fresh ginger peeled
    1 cm
  • lime zested and juiced
    1
  • tamari
    2 tbsp
  • sesame oil
    ½ tsp
  • honey
    1 tbsp
  • water
    60 g
  • spring onion/shallot trimmed and cut into thin slices
    1
  • fresh long red chilli deseeded if preferred and cut into thin slices, plus extra for garnishing
    1
Steamed rice balls
  • jasmine rice
    150 g
  • water plus extra for soaking
    1000 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces; plus green tops reserved separately, cut into thin slices, for garnishing
    4
  • canned water chestnuts
    50 g
  • garlic cloves
    3
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • pork mince
    500 g
  • salt
    ½ tsp
  • fish sauce (gluten free)
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 92.7 kcal / 389.3 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 8.4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 213.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...