Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de camote, pelado y en cubos (2 cm)
- 30 g de cilantro, solamente los tallos, reserve las hojas
- 3 cebolla cambray, en trozos (2 cm)
- 300 g de camarón crudo, pelado y desvenado
- 100 g de harina de trigo
- 150 g de agua
- 1 pizca polvo para hornear
- 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta blanca molida
- 1000 g de aceite vegetal
- 30 g de hojas de cilantro, frescas
- sal marina, para espolvorear
- 2 limones verdes, en mitades
- 200 g salsa de chiles dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 piezas
- Kalorie
- 66 kJ / 16 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo
30 Min
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.
Pollo teriyaki
30 Min
Yakimeshi vegetariano
35 Min
Albóndigas Griegas con tzatziki low carb
30 Min
Flautas de res
1 Std.
Barbacoa Tex-Mex
2 Std.
Carnitas de atún
40 Min
Tacos de canasta saludables
1 Std. 50 Min
Paté de ejotes
45 Min
Tacos de pollo al pastor
45 Min
Risotto con parmesano
30 Min