Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de tome fraîche, coupée en morceaux
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g de sucre de canne
- 4 jaunes d'œufs
- 200 g de farine de maïs
- 60 g de farine de blé
- 200 g de lait
- 2 c. à soupe de rhum
- 30 g de raisins secs (1 poignée)
- 3 blancs d'œufs
- 5 feuilles de bananier
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1121.7 kJ / 268.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perles du Japon à la grenade
30min
Soupe marocaine de lentilles épicée
40min
Soupe chinoise au bœuf
1h 15 min
Curry d'aubergine au poulet
1h 10min
Ragout de poisson à la farine de manioc (Muzongué avec musseque)
3 godz. 45 min
Tom Yam
30min
Soupe de riz asiatique, façon porridge
40min
Soupe phô au poulet
5h 10min
Soupe rustique
12h
Biscuits à la goyave
1h 20 min
Laap de bœuf
1h 30min
Cake à la polenta au citron
1h 15 min