Wersje kompatybilne
Garam-Masala-Hähnchen mit Reis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reis
- 1300 g Wasser
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 300 g Reis, parboiled
Garam-Masala-Gewürzmischung
- 1 EL schwarze Pfefferkörner
- 1 EL Korianderkörner
-
1
EL Kreuzkümmelsamen
lub 1 EL Kümmelsamen - ½ TL Muskat, gerieben
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 ½ EL Kardamom, gemahlen
- 2 EL Curry
Garam-Masala-Hähnchen
-
400
g geschälte Tomaten, aus der Dose
lub 400 g Tomaten, geviertelt - 80 g Saure Sahne
- 50 g Butter, in Stücken
- 30 g Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 600 g Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen, in Würfeln (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2320 kJ / 555 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Hähnchen-Curry mit Basmati-Reis
30 Min
Tikka-Paste
1h
Butter Chicken
50 Min
Garam-Masala-Hähnchen
50 Min
Meatballs Tikka Masala
50 Min
Chicken Saag
50 Min
Hähnchen-Gemüse-Korma mit Cashews
2 Std. 30 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Korma
45 Min
Butter-Hähnchen mit Knoblauch-Naan
1 Std. 30 Min
Hähnchen Tikka Masala
1h
Chicken Tikka Masala
45 Min