Flammkuchen mit Chorizo und Jalapeños

Flammkuchen mit Chorizo und Jalapeños

4.7 200 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Stück

Składniki

  • Buttermilch
    150 g
  • frische Hefe
    15 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Parmesan in Stücken, und etwas mehr, gehobelt, zum Bestreuen
    50 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Honig
    15 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Chorizo in Scheiben (3 mm)
    150 g
  • Jalapeño Chili eingelegt und abgetropft, in Ringen
    70 g
  • Rucola
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 21 g
Kalorie 2639 kJ / 628 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...