Glasnudeln mit Steak-Spitzkohl-Sauce

Glasnudeln mit Steak-Spitzkohl-Sauce

4.2 776 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Spitzkohl ohne Strunk, in Stücken
    300 g
  • Öl
    10 g
  • Zwiebeln halbiert, in Ringen (5 mm)
    50 g
  • Rinderhüftsteak mager, in Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    200 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    120 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Zucker
    2 Prisen
  • Glasnudeln breit (z. B. von Bamboo Garden)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 1650 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...