Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 40 g ziaren sezamu, białego
- 60 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 pęczek kolendry, świeżej, tylko liście
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka miodu
- 110 g oleju rzepakowego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10min
Pasta z marchewki z migdałami
15min
Pasta z cukinii i czosnku
55 Min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 dk
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 Min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1hod.
Meksykańska pasta z fasoli
20 Min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 dk
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 dk
Hummus z dyni
1hod.
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min