Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 40 g ziaren sezamu, białego
- 60 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 pęczek kolendry, świeżej, tylko liście
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka miodu
- 110 g oleju rzepakowego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 Min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 Min
Pasta z topinamburu
35 Min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Pasta Taramosalata
15 Min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 Min
Pesto z rukoli
10 Min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Pasta z bakłażana
55 min
Pesto z jarmużu
25 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min