Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aceite de perejil
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 100 g de aceite de oliva (tipo arbequina)
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
Merluza al vapor de almejas
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de fumet de pescado
- 4 lomos de merluza (aprox. 200 g c/u) salpimentados
- 200 g de almejas frescas
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 33.55 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Salmón al vapor con verduras
30 min
Merluza con patatas
40min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Salmón en papillote con champiñones y arroz
30 min
Salmonetes en papillote
25 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min