Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1 lubina de 800 g -1 kg (o 2 de 500 g)
- 700 g de agua
- 4 patatas pequeñas con piel lavadas (aprox. 300 g)
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 25 g de zumo de limón recién exprimido (de 1/2 limón)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1167 kJ / 278 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30min
Dorada a la catalana
30min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Dorada a la sal
35min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Lubinas de ración en papillote para dos
30min
Dorada a la veneciana
55min
Bacalao fresco con ajada
30min
Lubina en salsa de salmorreta
25min