Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sementes de abóbora
- 1 pé de alecrim, só as folhas
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g nabo cortado em pedaços
- 400 g pastinaca cortada em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 1100 g água
- ½ limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 642.2 kJ / 153.5 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 258.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e alho assados
1 Std. 10 Min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 dk
Creme de curgete e kale
45 Min
Sopa de tomate e lentilhas
35 dk
Sopa gratinada de feijão e cebola
45 Min
Sopa de lentilhas e acelgas vermelhas
40 dk
Creme de legumes com sementes de abóbora
40 dk
Creme de abóbora assada com sementes torradas
1 godz. 20 min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Sopa picante de couve-flor
30 Min
Creme de beterraba e maçã
40 dk
Creme de curgete e abóbora
50 Min