Rheinisches Schwarzbrot

Rheinisches Schwarzbrot

4.6 98 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
30 Scheiben

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Roggenkörner
    190 g
  • Weizenkörner
    190 g
  • Zuckerrübensirup
    130 g
  • Buttermilch
    500 g
  • Hefe (60 g)
    1 ½ Würfel
  • Salz
    1 ½ TL
  • Weizenmehl Type 1050
    250 g
  • Leinsamen
    70 g
  • Sesam
    70 g
  • Sonnenblumenkerne
    50 g
  • Haselnüsse ganz
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 5 g
Kalorie 578 kJ / 138 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...