![Chard in Parmesan Broth with Tortellini Chard in Parmesan Broth with Tortellini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C1227472-4B01-4D27-BC70-952D5128BC6D/Derivates/47249F64-D100-4CEF-8E75-22C30FD7167C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onion, in pieces (1 in.)
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp extra virgin olive oil, divided
- 5 sprigs thyme, leaves only
- 5 sprigs parsley, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp black peppercorns
- 24 oz vegetable stock
- 8 oz dry white wine
- 3 oz rainbow chard, stems removed and chopped, greens in pieces (1 in.)
- 6 oz Parmesan cheese rinds, in pieces (2 in.)
- 20 oz tortellini, store bought, any type
- Parmesan cheese, shaved, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3075.9 kJ / 735.2 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1241 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed Vegetables
1 Std. 20 Min
Minestrone
45 min
Creamy Tomato Soup
30min
Holiday Couscous (Kris Morningstar)
50 Min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 Min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40min
Green Bean Casserole
1 Std. 30 Min
Thai Curry Noodles
25min
Spanish Rice
30min
Garlic Mashed Potatoes
50 Min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h