Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wirsing, ohne Strunk, in Stücken
- 2 Schalotten (50 g), halbiert
- 40 g Olivenöl
- 100 g Speckwürfel, durchwachsen
- 300 g Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 60 g Weißwein, trocken
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 4 Eier (Kl. M)
- 30 g Parmesan, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 568 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20 min
Gelbe-Bete-Risotto
2 godz.
Mangoldrisotto
50 min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Grünkohlrisotto
40 min
Grünkohl-Risotto
50 min
Wirsing-Pasta
35 min
Wirsing-Pasta
1 Std.
Petersilienwurzel-Risotto
40 min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50 min
Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen
35 min
Spitzkohl-Schupfnudeln
30min