Urządzenia i Akcesoria
Tatar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
5 porcji
Składniki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
250 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
-
400 g wołowiny, bez ścięgien i białych błonek, np. ligawy lub udźca, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)400 g polędwicy wołowej pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
70 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego1 łyżeczka lubczyku, świeżego drobno posiekanego
-
1 łyżeczka musztardy
-
2 łyżeczki sosu sojowego2 łyżeczki sosu Worcestershire
-
5 żółtek ze sparzonych jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
676 mg
Białko
19.6 g
Kalorie
1358 kJ /
324.6 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 Std. 15 Min
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tatar z łososia
10 Min
Tatar ze śledzia
10 Min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min