Tatar

3.9 455 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
5 porcji

Składniki

  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 250 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
  • 400 g polędwicy wołowej pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
    400 g wołowiny, bez ścięgien i białych błonek, np. ligawy lub udźca, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 70 g oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka lubczyku, świeżego drobno posiekanego
    1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
    2 łyżeczki sosu sojowego
  • 5 żółtek ze sparzonych jajek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 676 mg
Białko 19.6 g
Kalorie 1358 kJ / 324.6 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...