Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf
- 100 g d'eau
La garniture au fromage frais
- 500 g de fromage frais
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
La crème prise
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le montage
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour fariner
- 20 g d'huile d'olive, pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912.8 kJ / 457 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45min
Brioches ourson
10 Std.
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Oignon farci croustillant
55min
Soufflé au poivron et coulis assorti
2h
Rocambole de carne (Roulé de bœuf haché)
1 godz. 5 min
Soufflé de pommes de terre au cheddar
1h 45min
Beignets tra-tra
2h 35 min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1j 55 menit
Pizza aux pommes et au brie
1h 45min
Tarte croustillante au brie
50min