![Casunziei all'ampezzana Casunziei all'ampezzana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2eb751a-a956-4519-819a-7f15ff2b0aec/Derivates/d1eb091f-12e7-4d99-a59d-7e4c3b6924c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Casunziei
- 400 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 100 g di latte
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 80 g di formaggio alpino stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di barbabietole rosse cotte, sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 150 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- 100 g di burro fuso
- 4 cucchiaini di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Cjalsons
1 Std. 30 Min
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1 Std. 30 Min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Croissant francese
5 godz. 20 min
Gnocchi alla romana ai funghi
2 Std.
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2 Std. 30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min