Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Casunziei
- 400 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 100 g di latte
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 80 g di formaggio alpino stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di barbabietole rosse cotte, sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 150 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- 100 g di burro fuso
- 4 cucchiaini di semi di papavero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi di zucca gialla
1h 5 min
Spatzle alla barbabietola
30 分钟
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1小时 10 分钟
Coppia ferrarese
1h
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 分钟
Sciroppo di mirtilli
24h 15min
Torta di tagliolini
4 godz.
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55min
Spatzle di zucca con salsiccia
1h