Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte intero
- 2 fogli di gelatina (4 g) ammollati in acqua e ben strizzati
- 2 avocado, ben maturi, a pezzi
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 - 2 pizzichi di sale, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- 100 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 50 g di panna acida fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 905.3 kJ / 218.3 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1 Std.
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35 Min
Crostini integrali con lardo, mele e pancetta
50 Min
Brandada di baccalà alla portoghese
1 Std. 30 Min
Choux al merluzzo
1h 40min
Mousse speziata
10min
Salsa inglese al ribes
20 Min
Salsa ricotta, basilico e miele
15min
Salsa ai porri caramellati
30 Min
Condimento avocado e basilico
20 Min
Crema spalmabile alla mortadella
15min
Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)
45 Min