![Mousse all'avocado Mousse all'avocado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/514DE3C1-08A5-4E45-8E51-08A290D66DEA/Derivates/4CDDA9ED-8C74-42D2-B225-EE877C21B89D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte intero
- 2 fogli di gelatina (4 g) ammollati in acqua e ben strizzati
- 2 avocado, ben maturi, a pezzi
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 - 2 pizzichi di sale, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- 100 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 50 g di panna acida fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 905.3 kJ / 218.3 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone con salsa al mango, taccole e carote
1u.
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1u.
Salsa olandese
15 Min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1u.
Flan di funghi porcini
1u.
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5h 50min
Zuppa di avocado e pomodoro
40 Min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 godz. 25 min
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1u.
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 Min
Maionese al curry
15 Min
Crema al Parmigiano Reggiano
10min