
Wersje kompatybilne
Pollo estilo Guanajuato (Poulet aux raisins secs, orange et citron)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de raisins secs
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 200 g de jus d'orange fraîchement pressé (3-4 oranges env.)
- 250 g de jus de citron fraîchement pressé (5-6 citrons env.)
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g d'eau
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 900 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) coupées en dés
- 800 g de poulet coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 482.5 kcal / 2040.2 kJ
- Białko
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Błonnik
- 4.8 g