Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
-
20
g frische Germ, zerbröselt
lub 7 g Trockengerm z. B. von Dr. Oetker - 600 g Weizenmehl, glatt, Type W700, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 250 g Buttermilch
- 1 TL Brotgewürz (siehe Tipp) (opcjonalnie)
-
Rapsöl
lub Kokosöl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 467.3 kJ / 111.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 125.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Das Powerbrot
4sa 20 dk
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Gewürz-Zwillinge
16 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 Std.
Weißbrot
1 Std. 50 Min
Brötchensonne
2 Std.
Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare)
21u. 20min
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Weißbrot
15 Std.
Joghurtkruste
3 Std.