Weizenbrot Betty

Weizenbrot Betty

4.7 153 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
20 Scheiben

Składniki

  • Wasser etwas mehr zum Besprühen
    120 g
  • frische Germ zerbröselt
    20 g
    7 g Trockengerm, z. B. von Dr. Oetker
  • Weizenmehl, glatt Type W700, etwas mehr zum Bemehlen
    600 g
  • Salz
    2 TL
  • Buttermilch
    250 g
  • Brotgewürz (opcjonalnie) (siehe Tipp)
    1 TL
  • Rapsöl
    Kokosöl, zum Einfetten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 125.3 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 467.3 kJ / 111.8 kcal
Tłuszcz 0.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...