Urządzenia i Akcesoria
Weizenbrot Betty
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wasser etwas mehr zum Besprühen120 g
-
7 g Trockengerm, z. B. von Dr. Oetkerfrische Germ zerbröselt20 g
-
Weizenmehl, glatt Type W700, etwas mehr zum Bemehlen600 g
-
Salz2 TL
-
Buttermilch250 g
-
Brotgewürz (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 TL
-
Kokosöl, zum EinfettenRapsöl
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
125.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
467.3 kJ /
111.8 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Rockstar Betty
6 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Sandwichbrot
3 godz.
Toastbrot
3 godz.
Türkisches Fladenbrot
1 godz. 50 min
Weißbrot
1 godz. 50 min
Sandwichbrot
3 godz.
Das Powerbrot
4 godz. 20 min
Gewürz-Zwillinge
16 godz. 30 min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 godz.
Handsemmerl
10 godz. 55 min
Brötchensonne
2 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min