Urządzenia i Akcesoria
Chipsy z fioletowych ziemniaków z dipem pietruszkowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Pikantna przyprawa
-
10 g soli morskiej, drobnej
-
5 - 10 g papryki wędzonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
Chipsy
-
500 g ziemniaków, truflowych (fioletowych) nieobranych, dokładnie wyszorowanych (patrz wskazówka)
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia ziemniaków
Dip pietruszkowy
-
20 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
30 g słonecznika łuskanego
-
15 g masła (opcjonalnie)
-
150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.2 g
Kalorie
1342.9 kJ /
320.8 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowy poncz
20 min
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
2 godz.
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
40 min
Pikantne nachos
1 godz.
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Granita grejpfrutowa z rumem
10 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min