
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe verrines
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto i ciastka
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
150 g wody
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
140 g cukru
-
210 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 żółtka
Krem pomarańczowy
-
240 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru pudru
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
Masa mascarpone
-
3 jajka
-
60 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.6 kcal /
1936.7 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Mango Fool
15 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Krem pomarańczowy
35 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min