Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe verrines
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto i ciastka
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
150 g wody
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
140 g cukru
-
210 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 żółtka
Krem pomarańczowy
-
240 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru pudru
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
Masa mascarpone
-
3 jajka
-
60 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1936.7 kJ /
462.6 kcal
Tłuszcz
30.4 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Krem pomarańczowy
35 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min