Pomarańczowe verrines

Pomarańczowe verrines

4.4 21 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

Kruche ciasto i ciastka
  • 1 pomarańcza ekologiczna
  • 150 g wody
  • 160 g masła pokrojonego na kawałki
  • 140 g cukru
  • 210 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
Krem pomarańczowy
  • 240 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
  • 90 g masła pokrojonego na kawałki
  • 60 g cukru pudru
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • 4 jajka
Masa mascarpone
  • 3 jajka
  • 60 g cukru pudru
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.6 kcal / 1936.7 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 30.4 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...