Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 duck breasts, skin on (300-350 g total)
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 2 cloves
- 1 tsp black peppercorns
- ½ tsp coriander seeds
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 slices white bread, crusts removed (approx. 40 g)
- 100 g milk
- 12 slices streaky bacon, cured and smoked (approx. 200 g), 6 cut in pieces, 6 whole
- 600 g pork shoulder, boneless, diced
- 1 garlic clove, large
- 75 g shallots, halved
- 200 g chicken livers
- 2 Tbsp ruby port
- 2 medium eggs
- 2 tsp fine sea salt
- 50 g pistachio nuts, unsalted, roughly chopped
- 75 g dried cranberries
- boiling water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1503 kJ / 361 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 754 mg
Alternatywne przepisy
Smoked Mackerel Pâté
55min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 Min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 godz.
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1 godz. 20 min
Béarnaise Sauce
20 min
Quenelles with Watercress Sauce
2 Std. 45 Min
Beurre Blanc
20 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 godz. 10 min
Pesto with Rocket and Chilli
10 min