Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 20 g Schmalz
- 500 g Wasser
- 250 g Milch
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- ½ - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 g Polenta (Maisgrieß)
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft, gehackt
- Öl zum Einfetten und zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1 Std.
Couscousknöderl mit Sesam
40 Min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2 Std. 15 Min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Polenta Pizza mit RUPP Rauchkäse Chili Paprika
55min
Pikante Sterzschnitten
55min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
Hafaloab mit Kraut
1h 15min
Mangoldspätzle mit geschmorten Paradeisern
40 Min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 Min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min