Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 100 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 100 g de sucre en poudre
- 400 g de lait
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à café d'arôme naturel de pistache
- 4 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de colorant alimentaire vert en poudre
- Wartości odżywcze
- na 730 g
- Kalorie
- 7252 kJ / 1735 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 115 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Glace à la vanille
12h
Glace chocolat-cannelle
12h
Sorbet citron vert
12h
Glace au café
12h
Glace au chocolat
12h
Glace caramel au beurre salé
12h
Glace stracciatella
12h
Glace menthe-chocolat
12h
Sorbet à la fraise
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Glace à la fraise façon italienne
40 min