Wersje kompatybilne
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g feta cheese, crumbled
- 80 g preserved red peppers (Peppadew®), drained
- 4 chicken breasts (approx. 140 g each)
- ½ tsp fine sea salt, plus 2 pinches
- ¼ tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 1 tsp paprika
- 600 g water
- 150 g couscous
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 50 g lemon juice
- 80 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yoghurt
40 Min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 Min
Bacon and Spring Onion Potato Salad
1ωρ. 5 λεπτ.
Chorizo and Chicken Burgers
20 Min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Pasta with Pork and Beans
45 min
Ham and Mustard Toasts
3u.
Steak Provençal Pie
2 Std. 15 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45 min
Chicken Pizzaiola
50min
Pulled Pork and Cider Rolls
1u.
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 min