Riz indien aux fruits secs

Riz indien aux fruits secs

4.0 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe bombée de pâte de curry
  • 500 g d'eau
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de riz basmati
  • 30 g de jus de citron
  • 60 g d'amandes effilées
  • 40 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 40 g de raisins secs
  • ½ c. à café de graines de cumin
  • 50 g de pignons de pin
  • 30 g de graines de courge
  • 1 c. à soupe de graines de pavot
  • 50 g de canneberges déshydratées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 432.2 kcal / 1811.8 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 55.3 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...