Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine aux sept céréales
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche - 330 g d'eau
- 60 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- 2 brins de romarin frais, lavés, séchés et effeuillés
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3j 40 menit
Fougasse
2 godz.
Focaccia croustillante
1h 55 min
Focaccia aux olives
2 godz.
Focaccia aux olives
3 Std.
Focaccias aux herbes
3h 45min
Fougasse aux graines, courgette et oignons
40min
Panzerotti aux poivrons
1h 45min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 25 min
Focaccia des Pouilles
1 godz. 10 min
Pain express
1 godz. 15 min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55 min