Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine aux sept céréales
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche - 330 g d'eau
- 60 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
- 2 brins de romarin frais, lavés, séchés et effeuillés
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2h 10min
Fougasse
2 Std.
Fougasse aux olives
2h 50min
Pain express
1h 15min
Cake aux orties, pecorino et noisettes
1 Std.
Fougasse aux graines, courgette et oignons
40min
Focaccia croustillante
1hod. 55min
Focaccia à la farine d'épeautre
2j 25 menit
Pains à l'aneth et à la feta
1 Std. 30 Min
Galettes de maïs à la coriandre
50 Min
Crêpes aux épinards, sauce au yaourt
25 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.