Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de Kamut®
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de graines de lin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 958 kJ / 225.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain énergie aux graines
7h 25 min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain de seigle
5h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain aux pistaches
3 godz. 15 min
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3h 5min
Pain de seigle scandinave
26 godz.
Pain aux fruits secs
3h 45 min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain à la châtaigne
2h 55min
Pain à la farine d'épeautre
4 godz.
Pain au levain
8h