Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio a metà, senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di fegatini di pollo o di coniglio
- 30 g di salame veneto tipo Soppressa, a cubetti (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- ½ limone il succo, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 130 g
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Cipollata
1h
Crostini con crema di milza
1h
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Semifreddo allo zabaione
12 Std. 15 Min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2h
Zuppa di pesce veloce (Bimby Friend)
50min
Budino al caffè e arancia
1h 55 phút
Menù: Vellutata di pomodoro; Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi (Bimby Friend)
1h 40 min
Agliata verde
15 Min
Salsa di cipolle al balsamico
35min
Paté di fegatini
30min