![Salsa peverada Salsa peverada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9DE00FF-1A51-468C-9D8B-B50664F7C22F/Derivates/FD19A5AF-2953-4BDD-8CB1-F7F176061D3E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio a metà, senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di fegatini di coniglio o di pollo
- 30 g di salame veneto tipo Soppressa, a cubetti (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- ½ limone il succo, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7 Std.
Maionese
10min
Burro alle acciughe
4 Std. 20 Min
Salsa di verdure miste agrodolci
744h 45min
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10 min
Scampetti con maionese alla senape
30 dk
Salsa agrodolce alla parmigiana
25 dk
Salsa greca
10min
Crostini con crema di milza
1sa
Paté di fegatini
30 dk
Crostini con fegatini di pollo
40min
Salsa verde "Bagnet"
15 dk