Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 2 lime, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 cucchiaino di cardamomo in polvere
- 170 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 70 g di yogurt bianco
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 8 g di lievito in polvere per dolci (mezza bustina)
- 60 g di succo di lime, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1038.1 kJ / 248.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 15 mg
Alternatywne przepisy
Torta al lime e ricotta
50 min
Torta zucchine e pinoli
50 min
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45 min
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1 godz. 30 min
Gallette alla fragola
1 godz. 35 min
Torta rovesciata ai fichi
1 godz. 15 min
Torta alle albicocche con crumble
1 Std. 50 Min
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4 Std. 50 Min
Crostata mele e cannella
1 godz. 20 min
Torta soffice con caramello salato
2h
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 godz.
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min