Urządzenia i Akcesoria
Dżem z winogron
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
50 porcji
Składniki
-
1000 g jasnych winogron bezpestkowych
-
1 opakowanie mieszanki żelującej 3:1, w proszku (ok. 30 g)
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
330 g cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.1 g
Kalorie
182 kJ /
43 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Sok z ciemnych winogron
40 min