Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g jasnych winogron, bezpestkowych
- 1 opakowanie mieszanki żelującej 3:1, w proszku (ok. 30 g)
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 330 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 182 kJ / 43 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sok z ciemnych winogron
40min
Powidła owocowe
1h 35min
Dżem z jabłek i winogron
45 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1u. 15min
Dżem z melona
30min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z ciemnych winogron
1 Std. 50 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Powidła śliwkowe
2 Std.
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 Std. 25 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min