![Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00244CFF-A3CF-4295-B6C7-0F4334ED8E49/Derivates/348c9215-2a3b-41c9-a649-015077963de8.jpg)
Wersje kompatybilne
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale (a piacere)
Ripieno
- 70 g di gherigli di noci
- 70 g di mandorle pelate
- 70 g di nocciole, sgusciate e spellate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti salati di farro e zucca al profumo di timo
1 godz. 10 min
Biscotti dolci mandorle e cavolo riccio
1 Std.
Strudel di ricotta e pane
2 Std. 30 Min
Corona di pane con il sesamo
15h 30min
Zaletti (vegan)
50 min
Fantasia di colori
4h 10 min
Panini dolci al farro con frutta secca
1 Std. 15 Min
Baguette dolce
4j 30 menit
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Panini alle noci e curcuma
4h 40min
Biscotti zaeti
55 Min
Pan brioche allo yogurt
5h 15min