Wersje kompatybilne
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale (a piacere)
Ripieno
- 70 g di gherigli di noci
- 70 g di mandorle pelate
- 70 g di nocciole, sgusciate e spellate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Baguette tradizionale
15h 35min
Treccia di grano saraceno alle noci
5 godz. 10 min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2 godz.
Corona di pane con il sesamo
15 godz. 30 min
Pane multicereali
17h 30min
Pane alle castagne
4 godz.
Pane all'orzo
2h 45min
Pane rustico
2 godz.
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Pane di patate
3 Std.
Pane al rosmarino
10u. 55min