Caldeirada (Fish Stew)

Caldeirada (Fish Stew)

3.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • ling fillets (approx. 800 g)
    4 - 6
    4 - 6 white grouper, fillets (approx. 800 g)
  • ripe tomatoes 300 g diced, 400 g quartered
    700 g
  • green pepper sliced
    100 g
  • red pepper sliced
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • garlic cloves
    2
  • onions 150 g quartered, 150 g sliced
    300 g
  • olive oil
    30 g
  • fish stock cubes (for 0.5 l each)
    1 ½
    1 ½ tsp fish stock paste, homemade
  • bay leaf, dried
    1
  • dried chilli flakes (opcjonalnie)
    1 pinch
  • floury potatoes peeled, sliced (1 cm)
    1000 g
  • white wine
    200 g
  • water
    50 g
  • fresh coriander leaves only
    4 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 356 kcal / 1486 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...