Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 6
ling fillets (approx. 800 g)
lub 4 - 6 white grouper fillets (approx. 800 g) - 700 g ripe tomatoes, 300 g diced, 400 g quartered
- 100 g green pepper, sliced
- 100 g red pepper, sliced
- 1 tsp fine sea salt
- 2 garlic cloves
- 300 g onions, 150 g quartered, 150 g sliced
- 30 g olive oil
-
1 ½
fish stock cubes (for 0.5 l each)
lub 1 ½ tsp fish stock paste, homemade - 1 bay leaf, dried
- 1 pinch dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 1000 g floury potatoes, peeled, sliced (1 cm)
- 200 g white wine
- 50 g water
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1486 kJ / 356 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Steamed Salmon with Courgetti
35 min
Tomato basil chicken stew
35 min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1h 40min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Squid with Ginger and Soy
40min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20 min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min
Chicken Provencale
1h
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40min