Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
-
300
g di piselli freschi, novelli
lub 300 g di piselli surgelati - 300 g di fave fresche novelle
- 30 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- crostini di pane, a piacere, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Zuppa di lenticchie
50min
Vellutata di zucca
30min
Crema di fave al finocchietto
50min
Ceci in umido
1h 30min
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Zuppa di fave
50min
Risotto con fave, primosale, birra e fiori
1h
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30min
Vellutata fredda di fave e ricotta
55p
Vellutata di fagioli e cozze
1h 5 min
Fave in umido
1h