![Vellutata di fave verdi e piselli novelli Vellutata di fave verdi e piselli novelli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A86A2445-2D57-446D-88B3-D6B7CDCD0903/Derivates/306BFFD9-9345-4895-BD0D-91F28EDACED8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
-
300
g di piselli freschi, novelli
lub 300 g di piselli surgelati - 300 g di fave fresche novelle
- 30 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- crostini di pane, a piacere, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancotto fave e zucca
6 godz. 30 min
Vellutata di cardi con patate al timo
50 dk
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30 min
Zuppa di fave
50 dk
Vellutata fredda di fave e ricotta
55 Min
Vellutata di verza al vino bianco
50 dk
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Zuppa di bietole
35 min
Cavati con le fave
13 Std. 20 Min
Crema di fave al finocchietto
50 dk
Fave in umido
1h
Ceci in umido
1 godz. 30 min