Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 zucchine lunghe (150 g cad.), tagliate a metà orizzontalmente.
- 500 g di acqua
- 3 rametti di maggiorana, le foglioline lavate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 6 foglie di menta fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di mortadella a fette
- 80 g di pane raffermo, ammollato in 60 g di latte e strizzato
- 2 uova medie
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pecorino grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1154.3 kJ / 275.9 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 319.8 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Peperoni ripieni
1h 5min
Zucchine ripiene
1h 10 min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Verdure ripiene
1h 20min
Parmigiana di melanzane
2h
Uova ripiene
40min
Finocchi ripieni
1h
Peperoni alla piemontese
55min