Zucchine ripiene alla ligure

Zucchine ripiene alla ligure

4.6 185 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 zucchine lunghe (150 g cad.), tagliate a metà orizzontalmente.
  • 500 g di acqua
  • 3 rametti di maggiorana le foglioline lavate
  • 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 6 foglie di basilico fresco lavate
  • 6 foglie di menta fresca lavate
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di mortadella a fette
  • 80 g di pane raffermo ammollato in 60 g di latte e strizzato
  • 2 uova medie
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di pecorino grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 275.9 kcal / 1154.3 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 319.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...