![Alici ripiene Alici ripiene](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/263306.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di alici fresche
- 500 g di acqua + q.b.
- 3 pizzichi di sale
- 40 g di mollica di pane
- 70 g di latte
- 200 g di bietole, le foglie pulite
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 spicchi di aglio a metà
- 1 uovo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio ripieno ai carciofi
1h 40min
Stoccafisso con i porri
50 мин.
Sgombri all'agro
1ч. 45 мин.
Pescestocco alla messinese
30 min
Baccalà alla ligure
1 godz.
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Turbanti di spigola e arancio
1 godz.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min
Dentice agli agrumi
45 min
Alici alla Reggina
45 min
Calamari ripieni
1ч. 30 мин.