![Cuori di arancia ripieni di gamberoni Cuori di arancia ripieni di gamberoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84D5DEC7-FD25-41B2-8A7B-37B69B717D2F/Derivates/c760b023-902f-4c29-9820-da3748b2f9ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ arancia, preferibilmente biologica (circa 100 g)
Pasta fresca
- 100 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
- 1 uovo grande
- ½ cucchiaino di olio di riso
- 1 pizzico di sale
Salsa all'arancia
- 500 g di acqua
- 180 g di code di gambero gigante, sgusciate e pulite
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2577 kJ / 616 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 godz. 5 min
Tiella barese
1h
Ravioli al cacao con ripieno di ricotta e noci
1h 30min
Tagliatelle mele e speck
1h
Lagane, ceci e vongole
30min
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2 Std. 20 Min
Involtini di manzo con salsa ai frutti rossi (per 2 persone)
30min
Involtini di spigola
40p
Croissant con tonno affumicato
6h
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20p
Ravioli ai grani antichi con ricotta e pesto di pistacchi
1 godz. 5 min
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40p