Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi

Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi

3.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di cozze fresche pulite
    1000 g
  • di acqua + q.b.
    1000 g
  • di limone
    1 fettina
  • di sale grosso
    2 cucchiaini
  • di patate pelate e a fettine (5 mm)
    600 g
  • di cipolla bianca in quarti
    50 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • di peperoncino in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di fagioli bianchi di Spagna cotti (vedere consigli)
    450 g
  • di pangrattato
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 294 kcal / 1230 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...