Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi

Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi

3.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di cozze fresche pulite
  • 1000 g di acqua + q.b.
  • 1 fettina di limone
  • 2 cucchiaini di sale grosso
  • 600 g di patate pelate e a fettine (5 mm)
  • 50 g di cipolla bianca in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 450 g di fagioli bianchi di Spagna cotti (vedere consigli)
  • 2 cucchiai di pangrattato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 294 kcal / 1230 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...