Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 1000 g di acqua + q.b.
- 1 fettina di limone
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 600 g di patate, pelate e a fettine (5 mm)
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 450 g di fagioli bianchi di Spagna cotti (vedere consigli)
- 2 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lagane, ceci e vongole
30min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30min
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30 min
Fritto misto di verdure e baccalà
45min
Zuppetta di crostacei
40min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10 min
Baccalà gratinato
1h
Coniglio all'ananas e vaniglia
1h
Mini corone di riso con ragù alla boscaiola
1h 10 min
Alici ripiene
50min
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Conchiglioni agli spinaci
1h 15 min