Carne di manzo speziata (Boboti)

Carne di manzo speziata (Boboti)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 25 g di burro + q.b. per imburrare
  • 10 g di zucchero grezzo
  • 7 foglie di alloro fresche
  • 2 chiodi di garofano
  • 2 fette di pane bianco
  • 300 g di latte intero + q.b. per ammollare
  • 50 g di uvetta sultanina
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 2 cucchiaini di erbe aromatiche miste secche
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
  • 5 grani di pepe di Giamaica
  • 2 cucchiaini di curry in polvere
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 2 cucchiaino di sale
  • 1 ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1000 g di carne trita di manzo
  • 2 cucchiai di chutney di mango (vedere varianti) + q.b. per servire
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 2 uova medie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 512.5 kcal / 2147.3 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 31.2 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...