Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla dorata, a pezzi
- 5 spicchi di aglio
- 1 rametto di timo fresco
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ peperoncino piccante fresco
- 7 fili di erba cipollina fresca, tritati
- 200 g di melanzane, a dadini (3 cm)
- 25 g di olio di oliva
- 3 lime, il succo spremuto fresco
- 800 g di filetto di maiale, in bocconcini (3 cm)
- 400 g di carne di maiale, in bocconcini (3 cm)
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaio di miscela di spezie Colombo
- ½ cucchiaio mix spezie (tipo Massalé)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2005 kJ / 479 kcal
- Białko
- 47.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo alla catalana
2 Std.
Manzo con peperoni in salsa piccante
35min
Scottiglia
1 Std. 30 Min
Stufato di agnello con paprika
50min
Agnello in umido
1h 20min
Agnello al vino
40min
Zuppa di fagioli e cozze
55 Min
Pollo alla Cantonese con verdure
25 menit
Coppa di maiale in umido
1 Std. 30 Min
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1 godz. 45 min
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min