Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di spagna
- 3 uova
- 130 g di zucchero
- 130 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
Ripieno
- 80 g di mandorle pelate
- 80 g di nocciole sgusciate tostate
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- cioccolato fondente q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2974 kJ / 711 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Torta della nonna
1h 30min
Crema pasticcera
15 min
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4h 40min
Zuccotto gelato
12h
Crostata Arlecchino
1 godz.
Diplomatica
3h 30min
Torta Diplomatica
3h
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1h 30min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Torta cremosa al limone
2h 30min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min