Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Patate in purea
- 400 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa aurora (besciamella al pomodoro)
15min
Palline di pane fritte
3h 15min
Pizza libanese alle erbe aromatiche (Manakish con Za'atar)
2h
Ciambelle salate farcite
4h 5 min
Pasticcio di pollo mediterraneo
55 min
Crema di funghi e noci
15min
Pancakes al bacon e porri
1 Std.
Burro mediterraneo
5 Std. 20 Min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1 Std. 10 Min
Focaccia con crema spalmabile all'avocado
2 Std. 20 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45 Min
Pollo con salsa al limone e vino bianco
25 Min