Patate Dauphine

Patate Dauphine

4.3 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Patate in purea
  • 400 g di acqua
  • 500 g di patate pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • olio per frittura
  • sale a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 98 kcal / 410 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...